3 er Seminari de música Africana

2on_cartell_v2_A3

Àfrica, un continent musical d’avantguarda. Jornades sobre les músiques africanes i els seus recursos musicals 

Enguany l’associació ASPIAF està preparant el 3er Seminari de música africana, que reunirà els principals especialistes en aquests gèneres en una jornada al Casal de Joves Palau Alòs, el pròxim 15, 16 i 17 d’Abril

 Degut al creixent interès de la música africana en els darrers anys, hem detectat un augment de l’ interès dels estudiants en conèixer i aprendre els secrets i peculiaritats d’aquestes músiques. Els motius són que en els darrers anys, programes com Diversons de la fundació la Caixa, l’explosió de la música afro beat, representades en formacions com Kwame afro-Vibes, Alma Afro-Beat, o Moya Caongo i d’altres han augmentat la demanda de cursos i ensenyaments especialitzats, així com l’afluència de públic als concerts de música africana, a cursos i tallers de dança . Per aquest motiu, l’associació ha decidit, amb la col·laboració del Taller de músics, Progess, Art Process Association i el casal de Joves Palau Alòs la idea d’organitzar plegats el 3er Seminari de música africana.

Com cada edició el seminari portarà a diferents artistes i intèrprets africans residents al nostre país perquè ens expliquin com treballen la música, quins recursos i tècniques utilitzen i com pensen a l’hora d’ afrontar el fet musical.

 En aquesta edició, volem dedicar una atenció especial a la música de vanguardia, a explicar com pensen i quins recursos musicals utilitzen artistes com Manu Dibango, Ritchard Bona, Tony Allen o Fela Kuty, i per aquest motiu estem treballant per tal de poder convidar personatges com ara Brice Wassy i Childo Tomás, habituals dels escenaris internacionals. El Seminari també preveu poder afrontar el tema de la influència foranea en el continent, les anomenades músiques de tornada, com han estat reelaborades pels artistes africans, i que n’ha sorgit de tot plegat. Per fer-ho, intentarem organitzar activitats paral·leles de divulgació i debat sobre la realitat musical africana actual i en el període de modernització.

Finalment, el Seminari dedicarà una part als elements tradicionals, sense els quals la realitat musical africana seria incomprensible. Intentarem que la Kora i el Balafon estiguin presents per aprendre com es toquen i quines característiques musicals els son pròpies. En aquest ambit preveiem la participació d’artistes com ara Xumo Nunjo, Kalidaf Sangaré, Sengane, Kwame, i alguns especialistes i musicòlegs que ens explicaran més sobre les músiques d’Àfrica.

Llista d’especialistes que participaran en el 3er Seminari de música Africana

 Brice Wassybaterista i percussionista, s’autodefineix com a especialista en conceptes Ritmics apicats a la música de vanguardia

 Childo  Tomàs. Baixista moçambicà expert en fusions

David Maestro, guitarrista especialista en les músiques del Golf de Guinea, Highlife, Afrobeat, Soukouss i Makossa

 Xumo Nunjo, Músic camerunès especialista en fusions, música tradicional i tecnologia

 Idriza Diarra: Balafonista

 Ignasi Coromina: Guitarrista

Data: 15, 16 i 17 d’ Abril del 2014

Horari: de 9 a 22

Lloc: Palau Alòs, C/ st Pere més baix, 55

Idea i producció: ASPIAF

Coordinació: Ignasi Coromina

tel: 661 38 98 05

Mail: aspiaf@hotmail.es

Fbk: Associació ASPIAF

Colaboren:

Taller de Músics, Progess, S.L, Art Process, Ajuntament de Barcelona, 

 

Deja un comentario