ABDOU AZZIZ & JOE PSALMIST QUINTET

portada 2
ABDOU AZZIZ & JOE PSALMIST  QUINTET neix de l’Orquestra Africana de Barcelona per oferir un repertori sobre l’Àfrica Occidental i anglòfona. El seu repertori inclou clàssics del el Higlife, l’Afrobeat, el soukous i la música mandinga. Músiques que han traspassat fronteres i en alguns casos han donat la volta al planeta. Els músics que la componen són tots integrants de l’Orquestra Africana de Barcelona, una orquestra nascuda a Barcelona l’any 2013, i que es distingeix per una voluntat d’apropar al públic catalá tota la diversitat tímbrica, estilística, idiomàtica i rítmica d’un continent africà amb molt més que percussió. L’orquestra és un viver d’especialistes en les músiques sorgides dels ports, les estacions de tren, les mines i els vaixells que creuaven l’Atlàntic. Una música que en silenci ha marcat les tendències musicals de tot el planeta i que sense ella seria impossible parlar de, funky, son, o reggae o música brasilera.

IMG_9758
Joe Psalmist. Cantant Nigerià, afincat a Barcelona que lidera i dirigeix la Barcelona Gospel Choir. La seva veu té infinits registres, i ell, com a cantant, té un carisma que desborda l’escenari. Ha actuat en sales com Luz de gas, l’Auditori, o el Palau de la Música.

IMG_9783

Abdou Aziz: a més de ser un cantant i percussio-nista senegalès, és un increïble intèrpret de Kora, una arpa d’origen Mandinga. Porta pocs anys a Catalunya, però tot i la seva joventut ja s’ha fet un lloc. És sociable, intel.ligent, i sap moure i comunicar amb la gent. Li agrada, necessita que el públic canti amb ell i s’hi deixa la pell. Tot el seu cos transpira música, ritme i energia.

IMG_1370

Ignasi Coromina. És català, guitarri-sta i potser un dels primers que es va interessar per la música africana a casa nostra. Ha compartit escenaris amb formacions de soukous i mbalax , ha acompanyat a Marietu Diabaté i s’ha deixat acompanyar per personat-ges com Childo Tomàs. Actualment dirigeix l’ Orquestra Africana de Barcelona i un projecte de recerca que té com a objectiu portar les músiques africanes a les escoles de música.

David Maestro copia

David Maestro. Baixista de Guinea Equatorial. Els savis, callen i escolten. Ens trobem amb un home que ha estat al costat de Fela Kuty, i que ha viatjat per tota l’Àfrica occidental amb la Dr. Sir. Warrior & His Oriental Brothers International Band, o la Akumamba Molongua. Te nombrosos enregistraments amb la companyia Deca West Africa, I a casa nostra ha grabat amb músics com Nino Galisa, Mu M’bana o Nakany Kanté.


Julio Book3Julio Paredes
. Bateria de Mèxic. Aquest jove músic ho te clar, la música s’ha d’absorbir al costat dels grans. Des de que s’ha instal•lat a Barcelona, no s’ha desenganxat de’n David Maestro, el mestre que només parla per dir veritats. Des de que treballen junts, joventut i l’experiència caminen de bracet formant una base sòlida i indivisible.

Links de VIDEO

https://vimeo.com/132954799   /    https://vimeo.com/132945783  /  https://vimeo.com/132949944

Contacte:

Orquestra Africana de Barcelona    africanabcn@hotmail.com +0034 661 38 98 05

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s