Ngoma !!

Capçalera copia

Ngoma és l’últim espectacle de la OABCN (Orquestra Africana de Barcelona). Significa moltes coses, és el nom d’una familia, una regió, un segell discogràfic del Congo, uns tambors o d’un gèner musical.   En swahili designa el fet del ball i la festa, i per a la OABCN significa l’oportunitat de reivindicarla cultura africana i la seva manera de sentir a través de la música, del ritme i l’enorme diversitat de gèneres i estils.
La OABCN fa anys que ha fet seu aquest concepte, i amb Ngoma ha arribat el moment de fer palès  que a  l’Àfrica  no només hi ha tambors i festa, hi ha molta sensibilitat, músics, intèrprets i moltissims compositors de qualitat. Ngoma reuneix alguns d’aquests bons músics a l’escenari, interprets que actualment resideixen a Catalunya i que formen part de nombrosos projectes africans del nostre país. Joe Psalmist, Shola o el baterista Deo són peces claus i referencia perque aquesta música feta aquí pugui viatjar al circuit de festivals internacionals, pero Ngoma també reuneix els més importants compositors de l’africa de les últimes dècades.
Ngoma és el resultat d’una recerca constant en la manera d’interpretar els diferents estils de música africana urbana, el Soukous, el Makossa, la Marrabenta, la Rumba, el Jive sudafricà o el Highlife, tots ells gèneres musicals sorgits d’una barreja entre tradició i modernitat, on els sentiments s’expressen a través dels mitjans d’expressió més primaris com poden ser la veu i el ritme, i dels més moderns i elèctrics, com la guitarra el baix elèctric i la bateria o el saxo. En aquest espectacle, podreu gaudir de la música congolesa, nigeriana, ghanesa, zimbabwenca, o Mozambicana a través d’una exquisita selecció de composicions d’autors com Tony Allen, Thomas Mapfumo, Kanda Bongo Man, Hug Masekela o les Mahotella Queens entre d’altres que han trascendit les seves pròpies cultures i han influenciat tot el món.
L’espectacle el formen Joe Psalmist, Veu i teclats, Shola Arowshola, baix elèctric, Deo, Baterista, Jaume Bardenas, Saxo alto i Sengane a la percussió, tots ells sota la direcció del guitarrista Ignasi Coromina, tots ells músics de sobrada reputació i trajectoria professional.

fb_icon_325x325               descarga                  audio

 


 

C