Taller de música participativa

Taller per a nens i nenes de 3 a 120anys
Dia: 13 d'Abril                                                     
Hora : de 12 a 13,30h         
Lloc: Casal de Barri Pou de la figuera,                                    
Adreça: C/ St Pere més baix, 70    
Entrada gratuïta   

Taller de Música Participativa
Aquest taller planteja la música sobre la base que qualsevol so pot ser música si porta intencionalitat. L’experiència musical pot ser individual o col·lectiva, però sempre emana de l’individu, i tots els individus tenen música, ritme i sons amb els quals s’expressen de manera conscient o inconscient. Això ho saben bé els nens, colpejen un sonall per cridar l’atenció, o repeteixen de forma insistent un moviment que produeix so. La música és comunicació.
Però la naturalesa tambié és música, produeix sons carregats de missatges i d’intencionalitat. A l’Àfrica, els sons de la natura s’aprofiten per expressar idees, sentiments o estats d’ànim.

Aquest taller, és una col·lecció de jocs musicals, per provocar intencionalitat, comunicacion i diàleg entre els presents. El seu funcionament és senzill, deixar que els nens es moguin per la curiositat i dirigir-los per establir una conversa amb els assistents. No és anecdòtic que al taller els instruments siguin autèntics, la curiositat que desperta una marimbula elèctrica o un contrabaix, ràpidament es converteix en curiositat per com fer sonar un talking drum, dos pals o una ampolla. L’ampolla es pot rascar, percutir amb unabaqueta, un llàpis, una altra ampolla o amb l’ungla i…. també es pot bufar! Els sons mes esbojarrats es barregen amb els de instruments, com la guitarra, tambors, campanes o perquè no una trompeta?

El taller pretén descobrir el poder de la música a expressar sentiments, un poder curatiu, ja que amb el cant descarreguem ltensió i trobem l’equilibri. La salut apareix quan som capaços de cantar a pulmó i exterioritzem els nostres sentiments. Tots tenim emocions que es poden transformar en música, i no és casualitat en algunes cultures tocar i jugar són sinònims. Què millor que jugar, sense pressions d’estil, llenguatge, forma o gènere, ni de tots els convencionalismes que envolten la música?per descarregar les tensions?
Segurament L’àvia de’n Xumo tènia raó quan afirmava que “La música és higiene per a la vida”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s