OAbcn

Orquestra Africana de Barcelona

ORQUESTRA AFRICANA DE BARCELONA

Apolo AfrobeatsNgoma.Afrobeats festival 2019

 

L’Orquestra Africana de Barcelona és una orquestra especialitzada en la música moderna sorgida a les grans metròpolis d’Àfrica.

Al llarg dels últims darrers deu anys, l’orquestra ha treballat per oferir al públic espectacles que trenquen els estereotips ètnics i ofereixen una visió d’Àfrica moderna i contemporània. Una visió que combina tota la riquesa musical tradicional amb actituds noves que han estat molt ben acceptades als circuits i festivals internacionals arran del fenomen world music dels anys 80 . Amb aquesta intenció, el que va començar com a cursos i la formació d’un grup amateur d’amants d’aquestes músiques, ha esdevingut una formació professional plena d’especialistes.

AFRICAN ROOTS

African Roots . Apolo 2016

Des de la seva fundació, al 2012, la OAbcn ha presentat diversos espectacles, com ara African Roots, Joe Psalmist & Abdou Azziz sextet o Ngoma, mitjançant els quals s’han explorat llenguatges i estils molt diversificats. L’orquestra s’ha submergit en alguns dels gèneres que més han influenciat el panorama musical africà, com el soukous, i ha anat incorporant gèneres de països tan diversos com Sud-àfrica, Zimbàbue, Ghana, Mali, Nigèria Camerun o Senegal, en funció, entre d’altres coses, dels diferents músics que han anat formant part de la Orquestra. L’orquestra s’ha submergit en alguns dels gèneres que més han influenciat el panorama musical africà, com el soukous, i ha anat incorporant gèneres de països tan diversos com Sud-àfrica, Zimbàbue, Ghana, Mali, Nigèria Camerun o Senegal, en funció, entre d’altres coses, dels diferents músics que han anat formant part de la Orquestra.

portada 2

Espai Roca Umbert, Granollers 2016

Links / Video

OABCN X Afrobeats Barcelona Festival I – YouTube

OAbcn Orquestra Africana de Barcelona – YouTube

blob:https://vimeo.com/a4afd32c-eb2d-49d8-b8e2-3f6bfe713e71

Ignasi Coromina Nualart (vimeo.com)

Entrevistes

Entrevista a El Digital D Barcelona   

OAbcn 5

Laisser Passer 2016

 

Laisser Passer 2016

 

OAbcn

HISTORIA

LA ORQUESTRA DE MÚSICA AFRICANA, és un projecte que va néixer junt amb el de l’Escola de música africana l’any 2011. La necessitat d’oferir una formació en matèria de música africana moderna, veraç, i que englobés tota la geografia Negro-africana, va generar la necessitat de generar projectes paral·lels com la elaboració d’un Songbook, materials didàctics i espais on aquesta música es pogués escoltar, i ja des del principi es va formar un grup. En la presentació dels cursos 2011-12 al CC Urgell es va muntar una banda que amb el nom de AFRICA ROOTS va acompanyar els convidats , i que al llarg del 2012 i 2013 s’ha ocupat de dirigir i acompanyar les jam sessions realitzades en locals de la ciutat de Barcelona, com el Bar Cara B o el Gypsy Lou, o les afro-sessions que es realitzen al CJ Palau Alòs.

Amb la consolidació dels cursos de música africana al Palau, va aparèixer l’oportunitat de organitzar i transcriure els arranjaments que composen aquest repertori, que de forma parcial s’ha anat presentant en diverses ocasions com la cloenda del 2on Seminari de música africana organitzada per l’Associació ASPIAF.

Live Olesa

Festa d’inauguració dels cursos del CC Urgell, 2011. En aquella ocasió, la formació de envoltar artistes africans de l’escena barcelonina com la cantant Anita Zengueza, Kwame, les cantants de Catacasa o el hermansa de Thomas.

Drissa

En 2012, Africa Roots va començar a organitzar les Jam sessions a diferents clubs de la ciutat de Barcelona. Durant aquest període la formació va col·laborar amb Kalildaf Sangaré, Masara Traoré, Anita Zengueza, Kwame, Yerko Fuenlabrada, Sengane, Vincent Sagna, Papa ORB, Bassirou Ndeng i altres.

David

Durant el 2013 es varen instaurar les jam sessions del Palau Alòs, que varen estar obertes per la incipient Orquestra de música africana, Africa roots i molts altres artistes

 

Durant el 2013 s’han enregistrat alguns clàssics de la música africana, com ara Laisser Passer, de Diblo Dibala, Ah Ndiya, de Oumou Sangaré, Dangurangu, de Thomas Mapfumo o Elisa Gomara Saya, de l’Orquestra Marrabenta de Moçambique

MÚSICS que han passat per l’Orquestra i col·laboradors habituals

Isabel Chueco, Xumo Nunjo Ignasi Coromina, Pau Serra, Jordi Morales , Fernando Redondo, Kalidaf Sangaré, Frank, Sengane, Alberto Jordana, Tom Johnson, Oriol Jiménez, Driza Diarra, Marcel Zamble, David Maestro, Mireia Izquierdo, Bass, Celia Rufes, Mikele Poli, Jaime Fernandez, Vincent Sagna, Vicente Juan Andrés, Lluís Boronat, ….

 

CONTACTE:

Mail: aspiaf@hotmail.es

Teléfono : 0034 661 38 98 05

Un pensamiento en “OAbcn

  1. Pingback: “Em sento orgullosa de cantar en l’Oquestra Africana de Barcelona” | Amoncomunicacio's Blog

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s