OAbcn

ORQUESTRA AFRICANA DE BARCELONA

Portada FBK

    És una formació dedicada exclusivament a l’interpretació, estudi i recerca de la música popular moderna de l’Àfrica Negra. El material de que es nudreix és bàsicament la música sorgida a mitjans del segle passat, on fenòmens com la radio, els diferents processos d’independència, i una creixent urbanització de la població va fer adoptar instruments occidentals per a la interpretació de músiques autòctones i lletres locals. De la barreja en varen sorgir gèneres primerencs, com la Rumba, el Palm Wine o el Kwela, i varen evolucionar en gèneres molt més internacionals com el Soukouss, un fenòmen que va arribar pràcticament tota la geografia negro-africana, el Mbaqangua sudafricà, l’afrobeat, l’mbalah, o el Highlige, per citarne alguns.

ESCOLTAR

Video de VIMEO

A través de l’Escola de música africana, s’han identificat els principals compositors, intèrprets i temes, per fer una acurada selecció de clàssics d’autors tant diversos com Youssou N’Dour, Miriam Makeba, Tony Allen, Thomas Mapfumo…. tots ells responsables d’una manera o altre de que aquests nous gèneres existissin, per tal de donarlos coneixer aun públic europeu pràcticament analfabet en temes sobre Àfrica. Amb un espectacle plè de ritme, diversitat i perfectament documentat, l’Orquestra de Música Africana pretén colaborar una mica en donar a coneixer una realitat que sempre ha estat rodejada de vitalitat, originalitat i d’una increïble qualitat.

OAbcn

HISTORIA

LA ORQUESTRA DE MÚSICA AFRICANA, és unprojecte que va neixer junt amb el de l’Escola de música africana l’any 2011. La necessitat d’oferir una formació en materia de música africana moderna, veraç, i que englobés tota la geografia negro-africana, va generar la necessitat de generar projectes paral·lels com la elaboració d’un Songbook, materials didàctics i espais on aquesta música es pogués escoltar, i ja desde el principi es va formar un grup. En la presentació dels cursos 2011-12 al CC Urgell es va muntar una banda que amb el nom de AFRICA ROOTS va acompanyar els convidats , i que al llarg del 2012 i 2013 s’ha ocupat de dirigir i acompanyar les jam sessions realitzades en locals de la ciutat de Barcelona, com el Bar Cara B o el Gypsy Lou, o les afro-sessions que es realitzen al CJ Palau Alòs.

Amb la consolidació dels cursos de música africana al Palau, va apareixer l’oportunitat de organitzar i transcriure els arranjaments que composen aquest repertori, que de forma parcial s’ha anat presentant en diverses ocasions com la cloenda del 2on Seminari de música africana organitzada per l’Associació ASPIAF.

 

Live Olesa

Festa d’inauguració dels cursos del CC Urgell, 2011. En aquella ocasió, la formació de envoltar artistes africans de l’escena barcelonina com la cantant Anita Zengueza, Kwame, les cantants de Catacasa o el hermansa de Thomas.

Drissa

En 2012, Africa Roots va començar a organitzar les Jam sessions a diferents clubs de la ciutat de Barcelona. Durant aquest període la formació va col·laborar amb Kalildaf Sangaré, Masara Traoré, Anita Zengueza, Kwame, Yerko Fuenlabrada, Sengane, Vincent Sagna, Papa ORB, Bassirou Ndeng i altres.

David

Durant el 2013 es varen instaurar les jam sessions del Palau Alòs, que varen estar obertes per la incipient Orquestra de música africana, Africa roots i molts altres artistes

 

Durant el 2013 s’han enregistrat alguns clàssics de la música africana, com ara Laisser Passer, de Diblo Dibala, Ah Ndiya, de Oumou Sangaré, Dangurangu, de Thomas Mapfumo o Elisa Gomara Saya, de l’Orquestra Marrabenta de Moçambique

MÚSICS que han passat per l’Orquestra i col·laboradors habituals

Isabel Chueco, Xumo Nunjo Ignasi Coromina, Pau Serra, Jordi Morales , Fernando Redondo, Kalidaf Sangaré, Frank, Sengane, Alberto Jordana, Tom Johnson, Oriol Jiménez, Driza Diarra, Marcel Zamble, David Maestro, Mireia Izquierdo, Bass, Celia Rufes, Mikele Poli, Jaime Fernandez, Vincent Sagna, Vicente Juan Andrés, Lluís Boronat, ….

Entrevista a El Digital D Barcelona                              http://youtu.be/vic8hFmqyio

 

CONTACTE:

Mail: aspiaf@hotmail.es

Teléfono : 0034 661 38 98 05

Anuncios

Un pensamiento en “OAbcn

  1. Pingback: “Em sento orgullosa de cantar en l’Oquestra Africana de Barcelona” | Amoncomunicacio's Blog

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s